Sushi a japonská kuchyně
Sushi a japonská kuchyně

Japonská kuchyně a sushi patří v České republice mezi oblíbený pokrm

V japonské kuchyni převažují ryby. Není se čemu divit, když je Japonsko ostrovní zemí. Mimo ryby, jsou také oblíbené mořské plody, jako jsou mušle, krevety, chobotnice a mnoho dalších. Tyto mořské plody mají výživnou hodnotu, proto se doporučuje jejich častá konzumace. Konzumovat by se měli nejlépe v syrovém stavu, neboť tak zůstává v jídle nejvíce prospěšných látek. Japonská kuchyně patří mezi jednu z nejzdravějších kuchyní na světě.

Velmi oblíbeným jídlem je nejen pro Japonce sushi. Sushi je plátek syrové ryby či korýše zabalený rýží. Rýže by měla být ochucena pouze octem, ničím jiným. Aby držel válečkový tvar, obalí se to mořskou řasou. K dochucení se poté může požít například sojová omáčka s wasabi. V České republice si lidé sushi oblíbili teprve nedávno. První chuť ze sushi může většinu lidí odradit. Chuť bývá někdy nahořklá. Ochutnejte sami japonskou kuchyni. Chuť tak nezvyklou a jedinečnou.

bezmocnost
pocit moci
mrazení
štěstí
zábavnost
nadšení
strach
vzrušení
nespoutanost
radost
časově náročné
náročné psychicky
adrenalin
relaxace
náročné fyzicky
sebepoznání
vědomosti
dovednosti
zručnost
rozhled
zkušenosti
pro páry
pro dospělé
pro děti
pro muže
pro ženy
pro seniory
náročné fyzicky
39%
vědomosti
86%
dovednosti
76%
zručnost
91%
rozhled
72%
pro dospělé
100%
mrazení
69%
strach
17%
pro seniory
69%
nadšení
63%
radost
66%
časově náročné
34%
adrenalin
17%
zkušenosti
79%

Vlastina
vědomosti 95%
dovednosti 76%
zručnost 91%
rozhled 72%
pro dospělé 100%
náročné fyzicky 61%

V každé kultuře existuje určitá forma terapeutické masáže; popisy mnoha metod, které jsou používány dodnes, známe z nejstarších zapsaných lékařských textů. Čínský rukopis z roku 2700 před naším letopočtem doporučuje každé ráno provádět automasáž „proti nachlazení.